Регистрация

Молитвы при глазных болезнях

Автор: Плаксин Олег
Опубликовано: 29-10-2009, 23:10, посмотрело: 7672
Божия Матерь

Молитвы при глазных болезнях

В таком недуге, как заболевание глаз и потеря зрения, следует взывать прежде всего к Пресвятой Владычице нашей Богородице и Приснодеве Марии (8/21 сентября) в честь Ее иконы Казанская. Следует обращаться и в тех случаях, когда угрожает слепота. Основание обращаться к этой иконе находим в обстоятельствах явления иконы. Первыми чудесами от Казанской иконы были исцеления болящих глазами. Отсюда и возникла народная вера в глазных болезнях обращаться к помощи Пресвятой Богородицы перед Ее иконой Казанская.

Праздники в честь иконы Божией Матери Казанская отмечаем 8/21 июля и 22 октября/4 ноября.


Молитва Пресвятой Богородице перед Ее иконой Казанская

О, Пресвятая Госпоже, Владычице Богородице! Со страхом, верою и любовию припадающе пред честною и чудотворною иконою Твоею, молим Тя: не отврати лица Твоего от прибегающих к Тебе, умоли, милосердая Мати, Сына Твоего и Бога нашего, Господа Иисуса Христа, да сохранит мирну страну нашу, Церковь же Свою святую непоколебиму да соблюдет, и от неверия, ересей и раскола да избавит. Не имамы бо иныя помощи, не имамы иныя надежды, разве Тебе, Пречистая Дево: Ты еси всесильная христиан Помощница и Заступница: избави же и всех, с верою Тебе молящихся, от падений греховных, от навета злых человек, от всяких искушений, скорбей, болезней, бед и от внезапныя смерти; даруй нам дух сокрушения, смирение сердца, чистоту помышлений, исправление греховныя жизни и оставление прегрешений, да вей, благодарне воспевающе величия и милости Твоя, являемыя над нами зде на земли, сподобимся и Небеснаго Царствия, и тамо со всеми святыми прославим пречестное и великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

При заболевании глаз, при угрозе потери зрения следует обращаться к угоднику Божию Симеону Верхотурскому, чудотворцу (18/31 декабря). Открытие мощей Симеона (12/25 сентября) сопровождалось исцелением глазной болезни, иногда долгой и тяжелой. Этот угодник Божий часто сам является больным во сне и призывает их искать у него помощи.


Молитва праведному Симеону Верхотурскому

О, святый и праведный Симеоне, чистою душею твоею в небесных обителех в лице святых водворяяйся, на земли же телом твоим нетленно почиваяй по данней ти благодати от Господа молитися о нас. Милостиво призри на нас мгногогрешных, аще и недостойне, обаче с верою и упованием ко святым и цельбоносным мощем твоим притекающих, и испроси нам от Бога прощение согрешений наших, в няже впадаем множицею во вся дни жития нашего. И якоже прежде овым убо от очныя зельныя болезни ни мало зрети могущим исцеление очес, овым же близ смерти бывшим от лютых недугов врачевание, и иным иная многая преславная благодеяния даровал еси: сице избави и нас от недугов душевных и телесных и от всякия скорби и печали, и вся благая к настоящему житию нашему и к вечному спасению благопотребная нам от Господа испроси, да тако твоим предстательством и молитвами стяжавше вся нам полезная, аще и недостойнии, благодарне восхваляюше тя, прославим Бога, дивнаго во святых Своих, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

В глазных болезнях, при заболевании глаз, при угрозе слепоты можно искать защиты у мученика Лонгина, сотника (16/29 октября).

Один военачальник, сотник, по имени Лонгин, увидев чудеса, бывшие при распятии Господа Иисуса Христа (землетрясение, затмение Солнца, открывшиеся гробы и восставшие из них мертвецы, распадение камней), уверовал и исповедал, что Христос есть Сын Божий. Лонгин был тот воин, который пронзил ребра распятому Господу Иисусу Христу и от истекшей крови и воды получил исцеление своих больных глаз. Этот же Лонгин был среди других стражников, приставленных к животворящему Телу Иисуса Христа, лежащему во гробе. Когда Господь воскрес от гроба и своим чудным востанием навел на стражу ужас, Лонгин окончательно уверовал во Христа. Приняв крещение от святых апостолов, Лонгин сам стал проповедником. Затем, оставив город, Лонгин стал проводить безмолвную жизнь - в посте и молитвах. Однако враги Христовы оклеветали его, и Лонгин принял мученическую смерть.

Кроме того, первым чудом от его главы, усеченной мечом, было прозрение ослепшей женщины. К этой женщине он сам явился во сне, внушая ей вырыть из земли его главу и обещая ей прозрение.


Молитва мученику (общая)

Тропарь, глас 4-й


Мученик Твой, Господи, (имярек) во страдании своем венец прият нетленный от Тебе, Бога нашего; имеяй бо крепость Твою, мучителей низложи, сокруши и демонов немощный дерзости. Того молитвами спаси души наша.

Кондак, глас 2-й

Звезда светлая явился еси непрелестная мирови, Солнца Христа возвещающи зарями твоими, страстотерпче (имярек), и прелесть погасил еси всю, нам же подаеши свет, моляся непрестанно о всех нас.


Страдающие заболеваниями глаз могут обращаться молитвенно к мученику Лаврентию, архидиакону.


Молитва мученику Лаврентию, архидиакону

О, пресвятый и предивный страстотерпче Христов архидиаконе Лаврентие! Восхваляюще веру и страдания твоя, почитаем победу и венценосное прохождение твое чрез горящее углие от тьмы века сего ко свету невечернему престола величествия Божия, темже убо молим тя: якоже дреьле притекавшыя с верою к покрову твоему чудесы твоими утвердил еси, тако да приимеши и нас под кров твой, и в болезни и печалех наших заступник нам да будеши: и якоже от слепоты телесных очес Крискептиана преложением рук исцелил еси, тако да исцелиши предстательством твоим у Престола Божия и нашу душевную слепоту; призри на разслабление наше телесное и душевное, и укрепи нас бодренностию противу враг наших видимых и невидимых, удручающих нас напастьми. Да твоею помощию путь маловременныя жизни сея прешедше, непобеждени от бед и скорбей и всякаго лютаго обстояния, достигнем неприступныя славы величествия Божия, идеже предстоя, молишися со дерзновением за люди прибегающия с верою к тебе и воспевающия дивнаго во святых Бога Израилева во веки веков. Аминь.




Имя:*
E-Mail:


Основан в 2008 году