Регистрация

     Внимание конкурс!
  С 15 мая по 15 июня, организован конкурс совместно с православным интернет-магазином "Невская Лавра". Чтобы принять участие в конкурсе необходимо разместить информацию о святом источнике с фото или видеоролик, в соответствии с правилами. Вы можете стать обладателем специальных призов, предоставленных интернет-магазином "Невская Лавра". Главный приз - фотоальбом "300 лет бытия Свято-Троицкая Александро-Невская Лавра", а также сладкие подарки в качестве поощрительных призов.

Молитвы Пресвятой Богородице перед Ее иконой «Смоленская» («Одигитрия»)

Автор: Плаксин Олег
Опубликовано: 31-10-2009, 11:17, посмотрело: 3637
Божия Матерь

Молитвы Пресвятой Богородице перед Ее иконой «Смоленская» («Одигитрия»)

I

О, Пречудная и Превышшая всех тварей Царице Богородице, Небесного Царя Христа Бога нашего Мати, Пресвятая Одигитрие Марие!
Услыша ны грешныя и недостойныя, в час сей молящияся и к Тебе со воздыханием и слезами пред Пречистым образом Твоим припадающий, и сице умильно глаголющия: изведи нас от рова страстей, Одигитрие Благая, избави нас от всякия скорби и печали, огради от всякия наплети и злых клевет и от неправедного навета вражия.

Можеши бо, о Благодатная Мати наша, не точию от всякого зла сохранити люди Твоя, но и всяким благодеянием снабдити и спасти, разве бо Тебе иныя предстательницы в бедах и обстояниях и теплыя ходатаицы о нас грешных к Сыну Твоему, Христу Богу нашему, не имамы.

Его же умоли, Владычице, спасти нас и Царствия Небесного сподобити, да спасеннии Тобою славим Тя и в будущем веце, якоже спасения нашего виновницу, и превозносим Всесвятое и Великолепое имя Отца и Сына и Святаго Духа, в Троице славимого и покланяемаго Бога, во веки веков. Аминь.

II

К кому возопию, Владычице? К кому прибегну в горести моей, аще не к Тебе, Госпоже Владычице Богородице, Царице Небесная? Кто плач мой и воздыхание мое приимет, аще не Ты, о, Пренепорочна.я, Надежд о христиан и Прибежище грешным? Приклони, о, Пречистая Владычице, ушеса Твоя к молению моему, Мати Бога моего, не презри мя, требующа Твоея помощи, услыши стенание мое и вопль сердца моего внуши, о, Госпоже Богородице Царице. И подаждь ми радость душевную, подкрепи мя нетерпеливаго, унылаго и нерадиваго к Твоему хвалению. Вразуми и научи мя, како Тебе молитися подобает, w не отступи от мене, Мати Бога моего, за роптание и нетерпение мое, но буди ми покров и заступление в жизни моей, и приведи мя к тихому пристанищу блаженнаго онаго покоя, и сопричти мя к лику избраннаго Твоего стада, и тамо удостой мя воспевати и славити Тя во веки. Аминь.




Имя:*
E-Mail:


Основан в 2008 году